Atlasbehandeling

De “atlas” is de bovenste halswervel. Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreerstift in de spierloge thv. de bovenste ruggewervels, met als bedoeling de schedel zo ontspannen mogelijk te laten balanceren op de atlas.

Omdat deze balans erg cruciaal is in regelmechanismen van lichaam én geest, leidt deze behandeling tot structurele en functionele verbeteringen van heel het organisme en versterkt zij het zelfgenezend vermogen op zowel fysisch als psychisch vlak.
De atlas draagt niet alleen de schedel maar zorgt ook voor de ophanging, de balans en de tonus van de wervelkolom en van het gehele skelet.

Minieme verplaatsingen van de atlas zijn daardoor heel vaak mee verantwoordelijk voor onbalans en compensaties in de lichaamshouding.
Dit draagt dan weer bij aan symptomen zoals: hoofdpijnen, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn, beenlengteverschil door bekkenscheefstand. Ook tinnitus- en vertigoklachten, kaak- en gebitsklachten gaan vaak duidelijk verbeteren met deze behandeling, en/of een meer duurzaam effect van andere behandelingen mogelijk maken.

Bron: www.atlasbehandeling.be

Wij werken altijd individueel met een patiënt, dus geen “hokjes behandeling”.

Onze specialisaties zijn voornl. gericht op rug, schouder en nekpatiënten, al dan niet stress gerelateerd.

Wij doen dagelijks ons uiterste best om u zo goed mogelijk te begeleiden. Het correct nakomen van gemaakte afspraken komt de behandelingen ten goede. Wij gaan zorgvuldig om met onze afspraken en verwachten van u hetzelfde. Een afspraak annuleren of verplaatsen is geen enkel probleem, op voorwaarde dat dit tijdig gebeurt. Gelieve dus minstens 24u op voorhand te verwittigen indien u een afspraak niet kan nakomen.